Groups, silent crash [not a bug!]

A place to discuss any issues found in FontExpert, steps to reproduce, workaround or how to fix
Post Reply
asmodeus
Posts: 8
Joined: Tue Sep 05, 2006 1:41 pm

Groups, silent crash [not a bug!]

Post by asmodeus » Tue Sep 05, 2006 2:10 pm

FE 8 R1 - the same thing as here but nothing helped.

I've tried renaming groups, adding font to group - no effect.

When changing to Groups, there's message in status bar - "Reading information about installed fonts", progress line goes to 100% and FE crashes.

Any suggestions? My trial expires soon, I'd like to see the reasonable solution.

admin
Site Admin
Posts: 298
Joined: Thu Feb 10, 2005 10:20 am
Location: Proxima Software

Post by admin » Tue Sep 05, 2006 4:11 pm

Make sure you use genuine FontExpert setup files downloaded from Proxima Software web site.
Users who downloaded the program from our web site never reported about this error.

Please send the FontExpert.exe file you use to our technical support e-mail as e-mail attachment. E-mail is: support @ proximasoftware . com.

bloome
Posts: 2
Joined: Thu Sep 21, 2006 5:35 pm

Post by bloome » Thu Sep 21, 2006 5:36 pm

I'm having the same problem. I did download the software directly from the Proxima Software website.

Could it have something to do with linking fonts in groups instead of copying or moving them into the group folders?

admin
Site Admin
Posts: 298
Joined: Thu Feb 10, 2005 10:20 am
Location: Proxima Software

Post by admin » Thu Sep 21, 2006 5:50 pm

No, it's not a reason, you can copy, move or link font files. Please describe the problem in more details. Does it appears immediately after you had activated Groups view or after other conditions?

bloome
Posts: 2
Joined: Thu Sep 21, 2006 5:35 pm

Post by bloome » Thu Sep 21, 2006 5:58 pm

When I open FontExpert, I select the Groups tag and then the program "crashes". If I leave it alone for 5-10minutes it eventually loads the Groups tab, but then navigating each group (expanding, switching, etc.) then also take awhile.

claire sharpe
Posts: 1
Joined: Wed Oct 04, 2006 10:06 pm

Post by claire sharpe » Wed Oct 04, 2006 10:07 pm

is it okay if I put up an animated avatar on my profile?

admin
Site Admin
Posts: 298
Joined: Thu Feb 10, 2005 10:20 am
Location: Proxima Software

Post by admin » Fri Oct 06, 2006 2:38 am

Gallery avatars are disabled.

vanish
Posts: 1
Joined: Mon Oct 16, 2006 1:57 pm

Post by vanish » Mon Oct 16, 2006 2:00 pm

bloome wrote:When I open FontExpert, I select the Groups tag and then the program "crashes".
I have the same problem. Do you have solution for resolve this bug?

admin
Site Admin
Posts: 298
Joined: Thu Feb 10, 2005 10:20 am
Location: Proxima Software

Post by admin » Mon Oct 16, 2006 3:24 pm

The description of the bug was that the "program crashes when I activate Groups tab view". The first user who reported this bug then told us that he doesn't remember where he got the setup file he used. The problem disappeared after he downloaded the program from our web site and reinstalled the program.

Generic solution is to use genuine FontExpertSetup.exe file downloaded from our web site.

In the case you mean another bug, please describe it in more details.

Post Reply